Arne van Eeden, internist-infectioloog en HIV behandelaar

DC Klinieken Lairesse

NB nieuw adres sinds december 2016:  Valeriusplein 11 1075 BG Amsterdam

Voor het maken van een afspraak

telefoon: 020-573 0315 of 020-573 0310
avaneeden@dcklinieken.nl

wbrokking@dcklinieken.nl

lelsenburg@dcklinieken.nl

hnobel@dcklinieken.nl

 

 

Faxnummer 020 573 0320

Spoednummer en bereikbaarheid  voor intercollegiaal overleg, telefoon: 020 573 0315

www.dcklinieken.nl

Kort curriculum vitae Arne van Eeden

Arne van Eeden studeerde geneeskunde aan de universiteit van Amsterdam en deed vervolgens onderzoek aan de McMaster Universiteit van Hamilton (Canada) en het Academische Centrum in Amsterdam. De opleidingen tot internist en infectioloog werden gevolgd in het Zeeweg Ziekenhuis te IJmuiden, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam en het Academische Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Sinds 1992 is Van Eeden actief betrokken bij de behandeling en begeleiding van HIV- en Aidspatiënten. In 1997 trad hij toe tot de maatschap interne geneeskunde van het Medisch Centrum Jan van Goyen. Arne van Eeden vervulde daar diverse functies zoals onder andere medische staf voorzitterschap, lid van de medische directie, manager kwaliteit en veiligheid van medische zorg. Samen met de IFMS commissie zorgde hij voor de implementatie van functioneringsgesprekken van de specialisten in het centrum. Hij is lid van de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) en de Nederlandse Vereniging van HIV Behandelaren (NVHB).

Vanaf 1 oktober 2013  heeft hij samen met zijn team de afdeling interne geneeskunde en HIV Behandelcentrum DC Oud Zuid in Amsterdam opgezet. Ook werd er en speciale polikliniek ingericht voor Hoge Resolutie Anoscopie (HRA) een techniek welke gebruikt wordt voor de opsporing en behandeling van voorlopers van anuskanker.

Vanaf november 2013 start hij samen met de Meijer Consulancy Group met implementatie van Groeps IFMS (Individueel Functioneren Medisch Specialisten) en intervisie voor alle aangesloten specialisten in de DC Klinieken inclusief zijn eigen behandelteam in DC Klinieken.

Vanaf 1 maart 2017 is een geheel nieuwe entiteit ontstaan, het DC AMC Hiv Behandelcentrum. Lees in dit blog meer over de visie achter deze zorg en dit nieuwe initatief. Op 15 mei 2017 zal het prachtige centrum officieel geopend worden.