Mijn visie op zorg 

Als internist heb ik mij gespecialiseerd in de zorg voor mensen die leven met een chronische ziekte. Mensen met Hiv of Aids kunnen tegenwoordig een lang en rijk leven leiden, vaak in goede gezondheid. Aan dat leven wil ik met mijn kennis en kunde bijdragen.

Wat zijn de belangrijkste basisgedachten van waaruit ik behandel?

  • Ik focus niet op de ziekte maar op het leven. Natuurlijk komt een patiënt niet bij mij omdat hij/zij gezond is. Maar dat betekent niet dat de ziekte centraal moet staan. Centraal staat het leven met de aandoening. 
  • Als arts kan ik een bijdrage leveren om de impact van de chronische ziekte zo klein mogelijk te maken. Dat doe ik door te zoeken naar de juiste medicatie in de juiste dosering en afstelling, door oplossingen te zoeken om bijwerkingen te minimaliseren, maar vooral door de patiënt bij de regie te betrekken
  • Empowerment. Ik probeer altijd aan te sluiten bij de ideeën die mijn patiënten hebben over een waardevol leven, en neem de tijd om daar achter te komen. De patiënt heeft de regie, mijn rol bestaat er uit de situatie zo goed mogelijk in kaart te brengen en de behandelopties (met de consequenties) aan te bieden. Want een behandeling kan alleen effect sorteren als de patiënt er achter staat en bereid is ernaar te handelen.
  • Ik werk samen in een team met hoogopgeleide verpleegkundigen die voor de patiënten goed benaderbaar en bereikbaar zijn. Maar ook de lijnen met de huisarts en de apotheek zijn kort, zodat we eigenlijk een groot behandelteam zijn. 
  • Goede zorg betekent 24/7 bereikbaarheid. Natuurlijk is niet ieder van ons dag en nacht beschikbaar. Maar dat neemt niet weg dat op ieder moment van de dag goede zorg gegarandeerd moet zijn. Met onze partners in huis en in het AMC kunnen we die zorg garanderen. 
  • Korte wachttijden. Iemand met klachten wil er snel over kunnen spreken met de behandelend arts of een verpleegkundige. Afspraken kunnen bij ons altijd zeer snel en meestal binnen enkele dagen gerealiseerd worden.
  • Vakkennis die up to date is. Eigenlijk een vanzelfsprekendheid. Ook voor een patiëntendokter als ik heeft het op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen de hoogste prioriteit. Daarom bezoek ik niet alleen veel internationale congressen, maar heb ik ook een intensieve samenwerking met mijn collega's van het AMC. Als team nemen wij in het AMC deel aan het multidisciplinaire behandeloverleg, dat houdt ons scherp en biedt ons de mogelijkheid om behandelingen in een grote groep te bespreken.