Geplaatst door: Arne
Geplaatst op:
Aantal keer bekeken: 4011

07
maart
2014
16:49 Arne

Meer anuskanker bij homomannen met HIV

Het aantal gevallen van anuskanker is de afgelopen twee decennia flink toegenomen. De ziekte neemt vooral toe onder homoseksuele mannen met hiv. Dat blijkt uit onderzoek van het AMC in Amsterdam, uitgevoerd door Olivier Richel. Het AMC en Olivier Richel hebben bijzonder goed werk gedaan voor de Nederlandse HIV zorg en zij zijn de motors geweest waardoor er nu aandacht en perspectief is voor deze aandoening.

04
maart
2014
21:35 Arne

Vanuit conferentie Boston: Nieuws over HPV vaccinatie

HPV vaccinatie voordat je seksueel actief bent geeft een zeer goede bescherming tegen de infectie van bepaalde HPV virussen en kan op die manier behalve ernstige voorlopers van baarmoederhalskanker ook dezelfde afwijkingen van de anus voorkomen. Het is wachten op nieuwe vaccins, lees mijn verslag vanuit de CROI Conferentie vanuit Boston.

13
nov
2013
10:21 Arne

Voorlopers van anuskanker opsporen in DC Oud Zuid

Anuskanker en voorlopers hiervan (AIN genaamd) komen veel voor bij hiv-positieve personen. Het Humaan Papilloma Virus (HPV) is de veroorzaker hiervan en hoeft niet speciaal door anale seks overgebracht te worden, maar bijvoorbeeld ook door vingers en toys.

02
nov
2013
13:34 Arne

Artikel op Hivnet.org

HIV vereniging Nederland is blij met de uitbreiding van 

"Tot voor kort was goede diagnostiek van voorstadia van anuskanker maar op een beperkt aantal plaatsen mogelijk. Er zijn nu eindelijk twee centra in Amsterdam bijgekomen. (...) Na lange tijd van twijfel is er een momentum ontstaan en zijn er anoscopen aangeschaft. Het gaat om het OLVG en de DC Klinieken (het nieuwe behandelcentrum waar behandelaar Arne van Eeden nu werkt)."