‘Ik heb hiv en dat krijg je niet van mij’
Geplaatst door: Arne
Geplaatst op: 08-12-2015 16:50
Aantal keer bekeken: 3381

‘Ik heb hiv en dat krijg je niet van mij’

 

Hiv uit de kast vraagt aandacht voor hiv en vertelt het verhaal van onder andere Jeffrey.
 

De campagne van HIV UIT DE KAST is in volle gang en probeert hiv meer bespreekbaar te krijgen. Zo vertelt Jeffrey (25 jaar) over zijn leven met hiv. Jeffrey slikt trouw zijn hiv-medicijnen en deze remmen het virus zodanig dat het niet meer in zijn bloed is te vinden. Mensen met hiv kunnen het virus dan niet meer overdragen en dus hoeft Jeffrey zich geen zorgen te maken dat hij zijn partner besmet. Alle nieuwe hiv-infecties die er jaarlijks bijkomen in Nederland komen ook alleen maar door mensen die niet weten dat ze hiv hebben. Zij nemen geen medicatie waardoor het virus besmettelijk is. Het is dus heel belangrijk dat wanneer je vermoedens hebt dat jij of je partner besmet is, er gelijk getest wordt.

 

Heb je vragen? Neem contact met ons op via de website. Zie de link hieronder voor het volledige verhaal van Jeffrey.

http://www.hivuitdekast.nl/portfolio/jeffrey/


 

Meer artikelen in deze categorie

03
mei
2017
10:51 Arne

AMC en DC Klinieken bundelen krachten met nieuwe hiv-poli

DC Klinieken Lairesse (Valeriusplein 10) is onlangs uitgebreid met een nieuwe afdeling gericht op hiv-zorg. Uniek aan dit concept is de samenwerking met het AMC. Vanaf 3 maart 2017 ontvangen artsen en verpleegkundigen van beide instellingen de eerste patiënten bij DC Klinieken Lairesse. Voor het AMC is het de tweede locatie waar hiv-zorg wordt aangeboden.

25
nov
2015
15:05 Arne

‘Hiv uit de kast’

‘HIV UIT DE KAST’

Hiv-vereniging vraagt meer aandacht voor mensen met hiv

03
oct
2015
21:23 Arne

De ander niet besmetten, seks op z'n Zwitsers

HET ZWITSERSE STANDPUNT

Elke dag weer, blijkt dat mensen die leven met HIV vaak niet goed weten wat dit nu echt betekent. Als je het zelf niet goed weet, hoe kan je het dan met je partner en vrienden delen?

02
april
2014
20:25 Arne

In memoriam Kees Rümke

Op maanag 31 maart 2014 is Kees Rümke na een zeer kort ziekbed overleden. Hij was journalist, staf lid van de HIV vereniging Nederland en activist. Telkens verdiepte hij zich in nieuwe informatie over HIV en was als geen ander in staat om moeilijke onderwerpen in begrijpelijke taal over te brengen in HIVnieuws. Wij zullen hem heel erg missen ..

28
maart
2014
07:41 Arne

HIV Focus Centrum op gay.nl

Wij zijn sinds vorige week vindbaar op gay.nl. Neem even een kijkje op onze pagina ..

07
maart
2014
12:53 Arne

En hij leefde nog lang en gelukkig ..

Het gaat heel goed met de HIV behandeling: de behandeling kan eerder gestart worden, is makkelijker in het dagelijkse leven, is veel minder ‘giftig’, is bijzonder krachtig werkzaam en resulteert in een goede levensverwachting. Deze levensverwachting is duidelijk toegenomen maar nog niet gelijk aan HIV negatieve personen.

28
febr
2014
14:49 Arne

Laatste nieuws over HIV en behandeling vanuit de CROI in Boston

Van 3 tot en met 7 maart 2014 zal mijn blog in het teken staan van de nieuwste ontwikkelingen die op dit internationale HIV congres in Boston worden besproken.

03
jan
2014
11:22 Arne

Interview in Hivnieuws 146, december 2013

In het decembernummer van Hivnieuws staat een uitgebreid interview met mij en mijn collega Wilma Brokking. We bespreken de manier waarop wij de zorg voor chronische patiënten willen organiseren.

30
dec
2013
14:19 Arne

Interview in Winq, december 2013

In het decembernummer van Winq staat een interview met mij. Je kunt het hier lezen, of downloaden als PDF

“Als iemand die seropositief is hiv-remmers slikt, als de hoeveelheid virus in zijn bloed langer dan zes maanden onmeetbaar is en als hij dat regelmatig laat controleren, kan hij geen hiv overdragen, ook als hij seks heeft zonder condoom.” Aan het woord is Arne van Eeden, internist en hiv-behandelaar.

30
dec
2013
13:38 Arne

Informatief filmpje over veilig vrijen

Ik werkte mee aan dit informatieve en soms ook geestige filmpje over de dilemma's waarmee een typische sero-discordante homerelatie in de grote stad te maken krijgt.

Reacties

Reageer

(Je e-mailadres hebben we wel nodig, maar wordt niet gepubliceerd.)
Je naam:
E-mailadres:
Website:
Je reactie:


 =  Voer het resultaat in a.u.b.