Onze nieuwe hiv-verpleegkundige Loek Elsenburg
Geplaatst door: Arne
Geplaatst op: 25-10-2015 16:52
Aantal keer bekeken: 3448

Onze nieuwe hiv-verpleegdkundige Loek Elsenburg

Loek Elsenburg is onze nieuwe hiv-verpleegkundige. Sinds 1 april werkt hij fulltime in het kleinschalige hiv-behandelcentrum van DC Klinieken in Amsterdam Zuid.

Een paar jaar geleden is hij door Hello Gorgeous geïnterviewd over zijn werk als hiv-consulent. Hij vertelt hoe zijn werk is veranderd doordat hij te horen kreeg zelf ook hiv te hebben. Voor veel mensen met hiv is de vraag ‘vertel ik het of vertel ik het niet’ heel belangrijk. Hiv is nog steeds een taboe, waardoor veel mensen met een groot geheim leven. Loek bespreekt met hen de voor- en nadelen van open en eerlijk zijn. Nadat hij zijn eigen schaamte had overwonnen, besloot hij open te zijn over zijn eigen positieve status, ook naar zijn patiënten. Dit bleek een grote meerwaarde te hebben: zijn patiënten werden gelijkwaardiger gesprekspartners, die makkelijker hun schaamte, angsten en twijfels met hem konden delen. Acceptatie en het loslaten van oordelen, ook over jezelf, zijn regelmatig terugkerende onderwerpen in de gesprekken die hij voert. Wij zijn blij dat Loek zijn ervaringen en expertise nu gebruikt/deelt in het hiv-behandelcentrum van DC Klinieken.  

Meer artikelen in deze categorie

27
jan
2016
17:31 Arne

‘Jaarlijks corrigeren apothekers 10 miljoen recepten’

‘JAARLIJKS CORRIGEREN APOTHEKERS 10 MILJOEN RECEPTEN’

Elk jaar corrigeren apothekers miljoenen recepten die zijn uitgeschreven. In veel gevallen gaat het om kleine foutjes, maar in 10 procent van de gevallen worden er ernstige complicaties voorkomen.

24
jan
2016
11:42 Arne

Interview met Arne van Eeden over de medisch specialist en IFMS

DE MEDISCH SPECIALIST: IFMS

Internist/HIV-specialist Arne van Eeden is binnen DC Klinieken projectleider Kwaliteit Medische Zorg. In 2014 startte hij voor de medisch specialisten binnen onze organisatie een belangrijk kwaliteitsinstrument: IFMS. Dit staat voor Individueel Functioneren Medisch Specialisten. De methode wordt inmiddels door ruim 60% van de Nederlandse ziekenhuizen ingezet.

21
dec
2015
12:43 Arne

Behandelingen DC klinieken door alle verzekeraars vergoed

BEHANDELINGEN DC KLINIEKEN DOOR ALLE VERZEKERAARS VERGOED


Patiënten krijgen geen nota en betalen alleen voor eigen risico

04
nov
2015
16:57 Arne

‘Toename crystal meth gebruik in gayscene Nederland’

Loek elsenburg over het gebruik van crystal meth in de gayscene

18
juli
2014
23:43 Arne

Joep Lange en echtgenote Jacqueline van Tongeren omgekomen

Vandaag zijn Joep Lange, een bijzondere en vooraanstaande HIV onderzoeker en zijn echtgenote Jacqueline van Tongeren omgekomen bij de vliegtuigcrash in Oekraine

09
sept
2013
10:32 Arne

Arne van Eeden, internist en HIV behandelaar praktijk verhuist

Op maandag 30 september 2013 werkt Arne van Eeden, internist en HIV behandelaar voor het laatst in Medisch Centrum Jan van Goyen. 

Op 1 oktober 2013 verhuist zijn polikliniek naar een prachtig pand net om de hoek van MC Jan van Goyen, DC Oud Zuid. Ook Wilma Brokking, verpleegkundig specialist (emailadres zie hieronder) zal per 1 oktober op deze nieuwe lokatie werkzaam zijn. 

13
juli
2013
10:28 Arne

Workshop Positief Leven

Positief leven, hoe doe je dat met een chronische ziekte?

Reacties

Reageer

(Je e-mailadres hebben we wel nodig, maar wordt niet gepubliceerd.)
Je naam:
E-mailadres:
Website:
Je reactie:


 =  Voer het resultaat in a.u.b.