Arne van Eeden, internist in bij de DCKlinieken Amsterdam Oud Zuid, richt zich op een aantal specifieke gebieden.

HIV- en aidszorg

Binnen de HIV- en aidszorg geeft Arne van Eeden leiding aan een team gespecialiseerde verpleegkundigen in deze kleinschalige kliniek. De afdeling heeft hij zodanig georganiseerd dat maximale zorg beschikbaar is voor iedereen die met deze chronische ziekte te maken heeft. Waar vroeger het accent lag op ziekte en zorg, wordt nu gekeken naar gezondheid en wat de patiënt zelf kan doen om zijn gezondheid te verbeteren. Het centrum streeft naar een integrale aanpak van de zorg, gericht op behandelingen 'op maat'. Het hiv-behandelteam werkt hiervoor nauw samen met de huisarts en actieve inbreng van de patiënt.

Lees verder

Voorstadia anuscarcinoom

Tot voor kort was goede diagnostiek van voorstadia van anuskanker maar op een beperkt aantal plaatsen mogelijk. Maar met de aparatuur die we in DC Kliniek Amsterdam Zuid hebben, is een snelle en goede diagnostiek nu ook voor etc.

Anuskanker wordt net als baarmoederhalskanker veroorzaakt door het virus HPV. Anoscopie met een hoge resolutie (HRA) is de beste techniek om voorstadia van anuskanker vroegtijdig op te sporen. 

Lees verder